Гръцката фирма строител на интерконектора не е изпълнила в срок монтажните дейности по

...
Гръцката фирма строител на интерконектора не е изпълнила в срок монтажните дейности по
Коментари Харесай

Министър Шишков: Строителят на връзката с Гърция не е довършил в срок пожарната система

Гръцката компания строител на интерконектора не е изпълнила в срок монтажните действия по системата за пожарна сигурност. Това заяви служебният министър на районното развитие Иван Шишков.

По негови думи до края на тази седмица строителят е поел анагажимент да довърши предпазните съоръжения, а в средата на другата ще бъде подготвена и документите, с цел да се подпише акт 15. Министър Шишков добави, че няма причина на 1 октомври интерконеторът да не бъде пуснат в употреба. 

„ Най-вероятно до края на седмицата ще почистим тези документи, които зависят от общините, от страната. Проектантът има подготвеност сега, в който строи приключи обекта да внесе уповавам се в понеделник да утвърди екзекутиви и да може да се пристъпи към подписването на акт 15 “, уточни министър Шишков.

„ За съставянето на държавната приемателна комисия за решението за прилагане се надявам, че строителят, който през днешния ден пое ангажимент доникъде на другата седмица да приключи всички актове и протоколи, които са негов ангажимент, да ги даде, с цел да можем да приключим строителството по метода, по който го бяхме възнамерявали “, добави районният министър.

Шишков означи още, че е помолил надзора да помогне на строителя с документите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР